Indlæser Begivenheder

« All Events

Hovslag fra Sleipnir

februar 27 @ 19:00

På rejse i de islandske hestes historie

Den islandske hests historie fører naturligt til Island, men historien er endnu længere og for 1000 år siden kunne man i Europa møde en hestetype, der ligner den islandske hest.

Vi tager på rejse i hestens lange og forunderlige historie, – en rejse der både fører os til Island og tilbage til vikingetiden.  Her havde hesten en såvel religiøs, æstetisk som praktisk betydning – og igennem de islandske håndskrifter, kunsthåndværk og billedsten tager vi på tour de force i de forunderlige historier og myter, der findes om de islandske heste. Særligt kendt er Odins egen hest Sleipnir, men de andre navngivne heste: Grane, Fluga, Bloðughófa, Skalm og Hviddings historier, skal også trækkes frem. Vi ser billeder af tøltende gæðinger, hurtige pasheste og lytter til sagn og myter, hvori den islandske hest spiller en central rolle.

 

Lise Hvarregaard har skrevet en række bøger om islandske heste i historisk og kulturhistorisk perspektiv: blandt andet Hovslag fra Sleipnir Islandske heste i saga og Edda, (2012) Islandske heste Fakta og fortællinger (2017) og Nordislandske heste (2020).

 

Detaljer

Dato:
februar 27
Tidspunkt:
19:00

Detaljer

Dato:
februar 27
Tidspunkt:
19:00