Stævner

Dagfaris Hyggestævne

I 2011 afholdt vi for første gang Dagfaris Hyggestævne. Stævnet er stærkt inspireret af Japurs Nostalgistævne. Vi håber på sigt, at Dagfaris Hyggestævne kan etableres som en fast årlig tradition.

Idéen for Hyggestævnet er, at det skal være et stævne for hygge og skovtursryttere. Et prisbilligt stævne og et hvor alle kan være med uanset hvor lidt man ellers rider baneridning. Alle skal føle sig velkommen. Klasserne skal naturligvis afspejle dette. Stævnet er som udgangspunkt et nonprofitstævne, hvorfor deltagerprisen sættes efter, at stævnet blot skal løbe rundt. Ligeledes er gangartsklasserne udbudt som træningsklasser. Dette gøres af to grunde: Et, den store læring der er herved. To, fordi vi på den måde kan forsvare at vore deltagere ikke indløser rytterlicens, selvom vi benytter uddannet DI dommer. Dette er samtidig besluttet for at have højst mulig kvalitet i bedømmelsen, samtidig med at vi bevarer en prisbillig deltagelse.

Klasserne ved stævnet er typisk:

 • Let tølt
 • Let firgang
 • Behændighed
 • Springning
 • Øltølt

Forårsstævnet

Forårsstævnet er som Hyggestævnet et stævne tiltænkt skovturs og fritidsryttere. Stævnet skal kan skal kunne give en tryg oplevelse som det første stævne.

Til forårsstævnet rider vi i ridehus på 20×60 meter. Der er mulighed for opvarmning enten i mindre ridehus på 20×40 eller på udendørs dressurbane. Vores mål er at arrangere et stævne for de ryttere der ellers ikke vil få en ben til jorden til de almene stævner, med erfarne stævneryttere og rutinerede heste og et stævne med alternative klasser som ellers sjældent kan rides på islandske heste.

Derfor tilbyder vi lydighedsklasse (dressur).

De klasser hvor der er flere niveauer, kan man kun starte ét af niveauerne. (undtagen spring)
Alle klasser udbydes som træningsklasser. Bedømmelsen speakes undervejs i forløbet af dommer: Anna Worm
Vi tilbyder følgende klasser denne dag: (klik på klasserne for en udførlig beskrivelse)
 • Tølt klasser:  T.8 eller T.7
 • Firgang klasser: 4.5 eller 4.4
 • Lydighed / Dressur – valgfrit Alrid program. AL4, AL3, AL2 eller Al1 (freestyle)
 • Spring – Valgfri alridhøjde (max 40, 50, 65 eller 80 cm).
 • Øltølt
 • Børneklasse

Børneklassen er for ryttere fra 0-10 år. Her rides 1 langside i skridt, 1-2 langsider i tølt eller trav og dernæst en valgfri opgave. Det kan være alt fra galop, parade, tilbagetrædning, stå på hesten eller noget fra jorden – alt er tilladt. Det er tilladt at ride alene, med trækker og med bagrytter (voksen bagpå). Der bedømmes på barnets tryghed på hesten og der er rosetter til alle startende i klassen. Børneklassen tilmeldes separat fra de andre klasser og koster 100 kr.

Tilmelding til forårsstævnet foregår via sporti
Det er tilladt, at starte én hest pr. rytter. – Pris pr. ekvipage 330 kr. for Dagfari medlemmer (for øvrige er prisen 450 kr. pr. ekvipage). Prisen er den samme uanset antal klasser der startes. Ønsker en rytter, at starte to heste, kan vedkommende komme på “venteliste og vil komme i betragtning i tilfælde af, at alle stævnets pladser ikke optages. (skriv til kontaktpersonen for stævnet

Vi åbner for Dagfari medlemmer den 1. februar 2014 kl. 18.00 og for øvrige åbnes den 15. februar 2014

Tilmeldingen lukker når alle pladser er besat eller senest 1. marts 2014. Efter sidste tilmeldingfrist (1. marts) vil det ikke være muligt at lave ændringer i klasser volter mm. Vi beder jer respektere dette, da det letter arbejdet for arrangørerne. På forhånd tak.

Stævnet gennemføres ved min. 30 ekvipager og der er plads til ca. 40 ekvipager. Vi opretter venteliste, når/hvis alle pladser er besat.

Stævneudvalget forbeholder sig ret til at nedlægge klasser med under 5 tilmeldte.

Der rides efter gældende regler for stævneridning i DK, samt med de særregler vi i klubben selv har tilføjet. Det kan læses her: Dagfaris stævnereglement

Det er blandt andet tilladt at: 

 • Starte barfodsheste
 • Ride uden sadel (hvis dette kan gøres forsvarligt)
 • Ride uden trense (hvis dette kan gøres forsvarligt)
 • Ingen ryttere må ride med bid med stangeffekt. 
Vi forsøger at gøre stævnet så prisbilligt som muligt og det planlægges til ikke, at give overskud, derfor returneres deltagergebyr ikke ved udeblivelse, uanset årsag.

Det er først muligt at tjekke ind på dagen. Tjek ind foregår ved afkrydsning udenfor speakertårnet inde i ridehuset. Her skal afleveres tro og love erklæring – Afleveres denne ikke kan man ikke stille til start. (link til tro og love øverst på siden)

Der er mulighed for, at opsætte stævnefolde på springbanen – medbring eget foldmateriale, vandspand og evt. foder/stråfoder (og husk at rydde det hele op igen).
Der er mulighed for leje af få bokse (ved behov kontakt stævneansvarlig)

Helsinge Ridecenters cafeteria vil have åbent på dagen. Så ta’ lidt mønt med på lommen.

Spørgsmål i forbindelse med stævnet kan stilles til:Kontaktperson for forårsstævnet: Salli Pedersen – formand@dagfari.dk

Mini – Terrænstævne

Kære Dagfari rytter

Ministævne i terrænspring på Kildevang

Kagerupvej 7, Bendstrup 3400 Hillerød

Der er to klasser: 

Klasse 1 – Springes som en sløjfeklasse, max højde 50 cm. Alle fejlfri ekvipager modtager en roset.

Klasse 2 – Springes på tid. Hurtigste tid vinder og så fremdeles. En nedrivning/stop giver 8 sekunders fejl fejl. Ved 3. stop må ekvipagen forlade banen.

Første start ca. kl. 9.00 – Startlister vil være at finde på Dagfaris hjemmeside senest d. 15. august.

Der rides på eget ansvar og vi anbefaler, at rytterne anvender sikkerhedsvest.

Vi gør opmærksom på at det ikke er muligt at sætte fold op til hesten.

Prisen er den samme uanset antal klasser.
Pris: 100 kr. (+ sportigebyr) for medlemmer
200 kr.  (+ sportigebyr) for ikke-medlemmer
Max 20 deltagere efter først til mølle princip.

Tilmelding åbner d. 19. juni kl. 18.00 for Dagfarimedlemmer
og d. 23. juni for ikke medlemmer.

Sidste tilmeldingsfrist d. 10. august.
Arrangørerne forbeholder sig ret til at aflyse klasse 2 med for få tilmeldte. Klasse 1 gennemføres uanset antal.

Kh. Jeanette Wibe og Salli

Spørgsmål kan rettes til:
Jeanette Wibe på: jeanette.wibe@gmail.com eller
Salli Pedersen på formand@dagfari.dk

Ønsker man at øve sig inden stævnet kan dette gøres ved henvendelse til Ingerlise på luksushest.dk

Det koster 100 kr. at besøge banen og yderligere 200 kr. hvis man ønsker undervisning. Er man flere på banen koster undervisningen 150 kr. pr. rytter.